måndag 6 januari 2014

Leva i nuet, varje dag är en ny start.

För många handlar det här med nytt år om en ny start en ny möjlighet, men handen på hjärtat hände det något magiskt för dig när 2013 gick över till 2014? Nä skulle inte tro det hela den här nyårs grejen är en illusion. Därmed inte sagt att det inte skulle vara bra att börja om, men varje dag hela året är en sån chans! 365 dagar om året har du chansen att göra om, göra rätt och förändra dig, din omgivning eller vad det nu är du vill ändra.

Nu är det dags att ta tag i Ditt liv. Släpp taget om det som varit och gå vidare.
Lättare sagt än gjort, ja absolut men det finns inget annat alternativ. Det enda vi har är här och nu. Vi kan inte klamra oss fast vid det som varit eller sitta på våra breda och hoppas på framtiden, Nej det är Nu som gäller.

Du kanske har en gammal kärlek som du längtar tillbaka till, kanske du hade din drömfysik någon gång tidigare i livet. Spelar ingen roll vad det är som får dig att klamra dig fast i det förflutna Du måste släppa taget och gå vidare annars kommer livets tåg att passera och du står ensam kvar på perrongen. Jo visst man kan alltid hoppas på att det kommer ett nytt tåg men varför spilla dyrbar tid på att vänta. Livet är på tok för kort för att vi skall låta tåget passera och leva på hoppet om att ett nytt tåg dyker upp. Ta tag i dina rädslor och hoppa på tåget. Vad är det värsta som kan hända? Att tåget inte går dit du ville!? Men vem säger att nästa tåg hade fört dig till dina drömmars mål?

Ju snabbare du inser att ditt liv är här och nu desto bättre. Först när du lever i nuet lever du på riktigt. Framtiden vet vi inget om och dåtiden är ett minne blott.

Livet består av en djävla massa val, vissa större och andra mindre. En del av dom val vi gör är lyckade och andra mindre lyckade. Hur som så är vi summan av dom val vi gjort. Gjort är gjort och går inte att göra om. Därmed inte sagt att du inte kan göra nya val som är bättre. Varje dag gör vi små och större val som påverkar inte bara oss själva utan även allt och alla omkring oss.

Dom lätta valen är sällan dom rätta...
Människan är lat till naturen, vi väljer gärna sånt som är lite bekvämt. Minsta motståndets lag... Men utan motgång ingen framgång.

Förändringar kan göra ont, men det som inte dödar härdar. Vill man nå några nya mål vare sig det är privat, i yrkeslivet eller kroppsligt så måste man våga ta en smäll här och där. Att ändra vanor och ovanor gör lite ont i början det är precis som när du sparkat av dig skorna för att ta den första barfota promenaden på sommaren, man haltar, hoppar, ojar och beklagar sig men i slutet av sommaren springer du barfota utan att ens tänka på det.

Lämna din bekvämlighetszon.

På gymmet har jag många gånger fått frågan av folk om hur dom skall göra för att få det ena eller det andra resultatet. Svaret är 9 gånger av 10 våga lämna din bekvämlighetszon. Du måste våga satsa för att vinna våga göra ändringar för att uppnå förändring. Vi sitter alla fast i vanor som är svåra att ta sig ur men första steget är oftast det som är svårast. Ta det steget, gör ditt val, gå din väg och våga utmana dig själv så kommer förändringen som ett brev på posten.

Börja med att se varje dag som en ny chans, en chans att göra något bättre en chans att göra om och göra rätt.

By the way kommer snart att lansera en facebook sida där jag kommer dela med mig mer i detalj hurjag tränar och äter, försöka hjälpa den som vill ta det här med träning ett steg längre förändra sin kropp och ta ett eller flera steg närmare drömmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar